Make your own free website on Tripod.com


SOPA DE CABRA - EL GRUP

Aquests són els Sopa de Cabra, els membres que han format part del grup durant la seva aventura.
El quintet gironí que ens ha aportat tants de regals amb la seva música durant aquests casi 30 anys.

FORMACIÓ INICIAL
Gerard Quintana (Solista)
(Girona 27/11/64) El cantant, com a la majoria dels grups, assumeix el paper de la cara mediàtica i portaveu del grup. Des del començament es fa un lloc de pes al grup, la seva afició per la lectura i poesia li facilita la tasca d'escriure les lletres de moltes de les cançons del grup.
A la darrera etapa del grup va compaginar els Sopa de Cabra amb altres projectes com tertúlies a la televisió, la radio, opinions a la premsa escrita. Juntament amb en Jordi Baptiste va formar part dels "Miralls de Dylan", versions en catalá dels temes d'en Bob Dylan.
Després de la disolució de Sopa de Cabra, ha seguit lligat a la música amb una carrera en solitari.


Josep Thió (Guitarra)
(Barcelona 2/7/65) Serà el músic per excel.lència dintre de la banda i d'ell sortiràn els acords de la majoria de les cançons, sobretot a la darrera etapa del grup on aquest agafa un tó més pop, allunyat del rock "gamberro" dels incis.
És un obsesionat amb la perfecció del só i la importància de la bona melodia.
El Thió ofereix la masia de la seva família com a local d'assaig i allà s'instal.len com a una segona vivenda.
Arriba un moment en que el Thió decideix agafar les rendes del grup i s'encarrega de la producció d'alguns dels discos dels Sopa (així com a d'altres grups).
Tal volta la decisió de la disolució dels Sopa parteix del propi Josep Thió. Una vegada separat el grup, emprendrà una carrera musical en solitari.


Joan "Ninyin" Cardona (Guitarra)
(Girona 29/11/59 - 2002) El més veterà del grup i es podria dir que uns dels "pares de la criatura".
Macarrilla i amb esperit rocker 100%, era part de la banda "xunga" del grup, és a dir, la més canyera. Aquesta línea canyera predominant a la primera etapa del grup fou l'essència de l'èxit dels sopa.
Aficionat al dibuix, caricatures i vinyetes, sempre dedicava un dels seus dibuixos als seguidors.
Va viure al límit el lema de "sexe, drogues i rock and roll".
Malauradament va patir un càncer que el va allunyar dels escenaris a la darrera etapa dels sopa i se'l va emportar al 2002.


Pep Bosch (Bateria i percusions)
(Girona 29/09/63) El fet d'estar "amagat" rera la bateria, fa que sigui tal volta un dels menys destacats de cara al públic, però és un dels membres que més s'entrega amb el grup i per qui els Sopa ho ha estat tot.
De caràcter afable intenta evitar les polèmiques.
Va tenir algún problema quan es va grabar el "Mundo Infierno" ja que moltes de les cançons va ser substituit a la batería.
Un cop separat els Sopa de Cabra, en Bosch formà part del grup Kabul Babà.


Francesc "Cuco" Lisicic (Baix)
(Barcelona 31/05/60) Juntament amb el Ninyin, el Cuco es pot considerar com un dels creadors del grup ja que d'ells parteix la idea de la formació i també es decanta més per la part xunga i "gamberra" del rock.
Rockanrollero de pro i malgrat no tenir molts de temes de propia creació a l'esquena, és el creador d'alguns dels temes més canyeros del grup.
Una de les seves aficions era guardar i arxivar tots el retalls i documentació de l'emprempta dels Sopa de Cabra als medis. Aquest gran recull documental ha estat clau per molts dels documentals i reportatges que s'han fet dels Sopa de Cabra a posteriori.
Un cop separts els Sopa, també va formar part del grup Kabul Babà.
L'any 2014 en Cuco crea la banda Nou Dits junt amb el Peck i membres d'altres bandes (Rocksord i Glaucs) amb un primer disc Som Humans? molt prometedor.


ELS NOUS COMPONENTS
Julio Lobos (Teclat)(del 94 al 99)
(Santiago de Chile, 01/05/61) Es dedica a la música des de ben petit, a l'edat de 6 anys ja està ficat al mon de la música.
Arribarà a la formació de Sopa de Cabra l'any 94 i durant 5 anys estarà al càrrec dels teclats del grup donat que a la formació inicial no hi havia ningú que se n'encarregués.
Va participar als discos Al.lucinosi i Sss... (participa en la producció d'aquest darrer) els Sopa de Cabra, amb l'incorporació de teclats i piano, guanyen un toc de qualitat i milloren el seu so
.
Deprés del seu pas per Sopa de Cabra, el Julio Lobos, ha format part de diverses formacions, l'estil de música que més li atreu és el Blues.


Eduard Font (Teclat)
(Montgrí, 14/11/75) El més jovenet del grup arriba als Sopa de Cabra després de la marxa del Julio Lobos, allà pel 99 per agafar les rendes dels teclats.
Malgrat la diferència d'edat s'integra ràpidament amb els altres membres del grup i la seva dinàmica.
Abans de formar part dels Sopa de Cabra ja tenia l'experiència en el món de la música professional haguent format part del grup Glaus i Lax'n'Busto.


Jaume "Peck" Soler (Guitarra)
(Mataró, 68) Després d'haver estar un cert temps fent de backliner del grup, al 97 li proposen agafar la guitarra i pujar a l'escenari, per poder cobrir a en Ninyin que, hauria d'estar allunyat dels escenaris per problemes de salut (li havien diagnosticar un càncer).
El Ninyin aniria i tornaria en diferentes ocasions, però el Peck ja s'havia fet un lloc dintre dels Sopa de Cabra i la seva afinitat amb el grup era total.
Després dels Sopa, també formarà part de la banda Kabul Babà.


Xarim Aresté (Guitarra)
(Flix, 84) Per la tornada de Sopa de Cabra als escenaris pel seu “Retorn”, havien de manester un guitarrista que pogués suplir a en Ninyin. Xarim Aresté que ja havia mostrat les seves aptituds amb la guitarra amb la seva especial forma de veure el Rock and Roll al grup Veri Pomelo, es tornà la millor opció.
Així Xarim va formar part d’aquella gira tan especial i va conectar amb la filosofia del grup. Posteriorment ha treballat conjuntament amb Gerard Quinta al disc “Tothom ho sap” (2014).
Es posible que en Xarim també formi part dels Sopa en una posible reaparició del grup anunciada per 2015.


Ricard Sohn Colom (Teclats)
(Pollença, 15/07/86) A la Gira 3,2,1 de 2015, Els Sopa tornen amb un nou membre, el Ricard Sohn, que sustitueix als teclats a l'Edu Font. A aquest pollencí li ve la vena musical de família (el seu avi ja ho era) i ha sigut membre de diverses formacións musicals (arribant a alternar 4 al mateix temps) Defeat mind (rock progresiu), Onírica (fussió), Very Pomelo (rumba-surf) y World music combo (música indo-turca), tot aquest ventall d'estils i repertoris li ha fet crèixer musicalment a passes gegantines fins arribar a parar als Sopa afavorit per l'estreta relació entre el Xarim i el Gerard. Així doncs, malgrat la diferència d'edat, el Ricard ha encaixat molt i molt bé dins la banda.

Tornar al menú principal